2011.05.31.
13:25

Írta: äkäpussi

Piitu-Liinu sanakirja / Piitu-Liinu szótár

tutua- Megtenned kerlek, hogy felkutatod es rendelkezesemre bocsatod a cumimat? (tutti=cumi)

tujja- Szeretném, ha követnél, mert a segitségedet szeretném kérni valamiben. (tulla=jönni)

kakka- Van egy olyan érzésem, hogy a pelenkam ürüléket tartalmaz/ fog tartalmazni, es arra szeretnelek megkerni, hogy legy oly kedves es tegyel tisztaba. (kakka=ürülék)

ei!- Nem érzem helyénvalonak most, hogy megerintesz. (ei=nem)

tiili- Tajekoztatlak, hogy ez a plüssjatek egy sünt abrazol. (siili=sün)

kukka- Jelzem, hogy szerintem ez egy virag. Meg akkor is ugy gondolom, ha te ezzel nem ertesz egyet. (kukka=virág)

pia, pia, pia, pia, pia, pia, pia, pia, pia ∞ - Mit gondolsz, lehetseges volna, hogy felöltöztetsz es kifaradsz velem az udvarra? (pihalle=udvar)

heppa- Ugy gondolom, hogy most elvalnak utjaink, meg ha erre semmi jel nem is utal, ezert elköszönök töled. Meg a kezemmel is integetek. Öhm, mi lenne, ha most mar eszrevenned magad, es rajönnel, hogy nem vagyom a tarsasagodra? (heippa=viszlát)

ka! ka! ka!- Nezd csak! Szerintem amit most felfedeztem, szamodra is erdekes lehet! (akademiai finn kifejezes: katsoa=nézd meg, itt nyugaton tajszolassal: katoa, de a ka! rövid valtozat is hasznalatos felnöttel köreben is)

Ekki- Igy hivjak azt a kutyat, akire most mutatok. Mi, hogy szerinted nincs is ott kutya, ahova mutogatok? Jo, jo, na, de ott szokott lenni... (Erkki=Erkki)

äiti- Igazabol tudom, hogy anyat kell igy hivni, de en teged is igy hivlak, az egyszeruseg kedveert. Csak nem gondoltad, hogy megtanulom kimondani, hogy "Zsu-zsi"?? (äiti=anya)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ- A fenti jelentesek valamelyike, vagy barmi egyeb. DE MOST AZONNAL!!!!


Ha lesz idöm/ kedvem, akkor hamarosan irok az elmult par napomrol is: a ket kiscicarol, a finn szentmisereöl, a mehesz-ellato boltrol, a pitypangrol meg ilyenekröl..:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akapussi.blog.hu/api/trackback/id/tr882945910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agitoth 2011.06.01. 17:07:55

jajj, ez nagyon jó lett!
:))))
süti beállítások módosítása