2011.05.24.
23:10

Írta: äkäpussi

Lohikäärme / Sárkány

Nem tudom, hogy a tengeri levegö teszi, vagy az eszaki sark közelsege, de folyamatosan olyan erzesem van, mintha alacsony lenne a vernyomasom, holott megmertuk egy kulönösen bodult pillanatomban, es a normalis hatarerteken belul volt (igaz, hogy annak az aljan, de amugy is ott szokott lenni). A labaim eleg gyakran elnehezulnek, lehet kene vennem venoruton gelt, hogy levegye a terhet rolam...:DD Olyan, mintha ramnehezedne a levegö...lehetseges hogy itt mas a legnyomas eszakon?

Amugy jol vagyok, csak ma is peldaul minden lehetöseget megragadtam az alvasra (ketszer fekudtem vissza a reggelit követöen meg). Sokminden mast ugyse tehettem, mert hatalmas szel tombol errefele. Hideg amugy nem lenne, de ijesztö hangokat ad ki a badogtetö, ahogy hajligatja a szel...:D A facsemetek is veszelyben vannak, föleg igy, hogy Katja bekötözte öket valami barna textilbe, amitöl ugy neznek ki, mint valami igen elrontott es megromlott mumiak. Persze a kis csenevesz törzs igy sokkal vastagabb es nehezebb, a szel meg veszesen hajligatja...

Ma ismet pelenkaztam, Piitu-Liinu ismet orditott (csak amig a csap alatt tartottam... neki sem kenyelmes...es hiaba gyözködöm, hogy nekem  sem az:D Szo szerint tojik ra..:D) Viljaana a nagyinal van, igy ma megusztam a pacigolast:) Fözni se kellett, mert volt maradek, Mumin dvd kapcsolgatas sem szerepelt a feladatkörömben, leven a fö Mumin-nezö hazon kivul tartozkodott. Igy maradt a tv, net, es a baba szorakoztatasa...mar amikor hagyta persze, mert amikor eszleli, hogy a szulei itthagytak, irdatlanul tud visitani, es ha csak közelitek fele, remeg a duhtöl es szalad elölem. Igy nem eröltetem. Egy idö utan magatol jön oda, es mutat valami meglehetösen erdekeset (Kaa! Kaa! Kaa!- azt jelenti finn babanyelven, hogy nezd!)

Holnap reggel kirandulni mennek Viljaana ovijaval, ugyhogy alhatok. Delutan pedig elvisznek Kauhajokiba, hogy ott talalkozhassam Ellivel a kanapeszörfölövel, es vegre szocialis eletet eljek..:) Busszal akartam menni, leven ez a szomszed falu. Naiv voltam. Lehet busszal menni. Persze csak ha hetközben kivansz elindulni, mert hetvegen nincs busz arrafele. Hetköznap el lehet jutni, opcionalisan valaszthatsz a negy jarat közul, melyek mindegyike ellenkezö iranyba indul, majd a szomszed faluban (amelyik a masik iranyban szomszed) atszallhatsz a masik buszra, amely immar Kauhajokiba visz. Ezen atszallasos utazasok nemelyike 2, masik 4 oran at tart. Van egy fantasztikus csatlakozas, mellyel 14:30-as jalasjärvi-i indulas mellett mar 15.50-re kauhajokiban lehet lenni! A problema eppen csak az, hogy Kauhajokibol egy, azaz egy busszal lehet eljutni Jalasjärvi-be (szinten hetköznaprol beszelunk, mert hetvegen nincs busz), es az 14.30-kor indul Kauhajokibol. Szoval az, hogy meglatogatom Ellit, aki amugy dolgozik 8-tol 4-ig...haaat... Töprengeseim odaig fajultak, hogy ugy hataroztam biciklivel megyek, es ott alszom. 40km-t le lehet tekerni normalis tempoban 3 ora alatt (nekem), es masnap nem kell fel napot malmoznom a föteren, mig jön a busz, hanem mar delelött visszaerek. Azonban Katja-nak nem annyira tetszett az ötlet, es megszant, ugyhogy gyorsan kitalalta, hogy Kauhajoki-ban milyen jo is shoppingolni, es hat vegulis elvihetnek, mert masnap meg ugyis jön arrolfelöl az öccse, es del körul fel tud szedni es hazahoz. Igy megoldodott a dolog: Elli nagyon izgatott (en leszek az elsö kanapeszörfölöje:)) finn vacsival keszul, kilencre megy csak dolgozni, es az ebedszunetet is velem ejti meg, a közbeesö idöre meg kitalal programot:) Joni pedig felszed 13.00-kor, es jeee... Hetvegen meg ha minden igaz vegre mar Aleksi-vel is talalkozom.

Katja egyebkent hozott Esztorszagbol nekem is ajandekot, egeszen ugy erzem magam, mintha en is gyerek lennek:D Kaptunk mi harman gyerekek 1-1 futyulös micsudat, pici sipot, amiben egy kis botocskat lehet huzigalni, es ezzel modositani a hangmagassagot. Es en meg kaptam ket hatalmas tabla (300g-os) fehercsokit afonyaval es puffasztott rizzsel. Iszonyu finom!!

Ja, es a sarkanyhoz semmi köze nyilvan ennek a bejegyzesnek, de mivel semmiröl sem szol ugy összefoglalhatoan, igy gondoltam adok neki valami figyelemfelkeltö cimet.. Es a lohikäärme kulönben is olyan aranyos szo:) (Tukörforditasban egyebkent lazac-kigyo lenne..:))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akapussi.blog.hu/api/trackback/id/tr802930200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása