2011.05.21.
19:09

Írta: äkäpussi

Vaippa / Pelenka

A csalad anyafeje elment kirandulni, ugyhogy en vagyok a haz urnöje. Vagy hat nezöpont kerdese, lehet, hogy Piitu-Liinu ökegyelmessege az. Mivel Anya nincs seholse, Apa meg csak akkor vetemedik ilyesmire, ha nagyon muszaj, es hat mi masert fizetne engem, mint hogy ne legyen nagyon muszaj... szoval vegrehajtottam eletem elsö pelenkacserejet. Elsö körben szerencsere kakka nelkul, masodjara viszont mar ezzel is meg kellett kuzdenem. A problema az, hogy Katja nagyon öko mama, es nem hasznal dzsonzonendzsonzon popsitörlökendöt, meg neogranormon kenöcsöt... Csak vizet. A procedura a következö: Gyereket lefektetni a hatara a pelenkazoasztalon. Levenni a gatyot, kikapcsolni a rugit, majd eltavolitani a kakkantos pelust. Itt jön a neheze. Gyereket fel kezzel (ugy 13 kg-ra tippelem) a csap ala tartani, masik kezzel eltavolitani amit el kell tavolitani. Majd vissza a pelenkazora, törölgetes, uj pelenka felerösitese, felöltöztetes. Ugyhogy buszke vagyok magamra, hogy meg tudtam csinalni... Habar a masodik epizodban, amikor urulek is felbukkant a törtenetben, a gyerek szolidan sirdogalt a probalkozasaim közepette, de vegulis mondhatni jol turte... meg en is:)

A masik 3 lany egesz nap kinn van, lovagolnak meg bicikliznek. Delutan itt volt Katja anyja is (angolul tudo, tök vekony, csinos kedves nö) a legkisebb fiaval, Piitu-Liinu es Viljaana nagybatyjaval:) aki törtenetesen vagy 9 eves...:D Ugyhogy Viljaana vele jatszott delutan, mi meg neztuk possu tossu-val (malacpapucs), aki visitott, amikor le akartam rola venni a felnött meretu lovaglo kobakot. Amugy is nagyon kis idiotan nez ki, amikor kinn vagyunk, mert viragos kabatka van rajta, muminos sal, vastag vizhatlan gatyo, rozsaszin gumicsizma, megkötös fules sapka, es egy hatalmas piros ketujjas kesztyu (muminos) amiben pontosan ugy nez ki, mint egy jol megtermett homar:D Na, es akkor erre meg feltette a kobakot, amitöl nem tudott egyenesen jarni, mert huzta el a fejet...de le nem vette volna..:D Veeti (az ifju nagybacsi) meg közben ki tudja miert (talan imponalni akart nekem?) random angol kifejezeseket szurt a jatekba. Peldaul "I don`t think so." (en nem hinnem/szerintem nem), amikor senki nem mondott semmit, amivel kapcsolatban nyilatkozhatott volna igy, vagy azt, hogy "watch this!" (ezt nezd!), amikor semmi latnivalo nem volt:D Mindenesetre edes volt.

Föztem ebedet, megaltattam pikku possu-t, felporszivoztam, sutöttem egy kis csokis kekszet. Es meg nincs vege a napnak. Minimum meg egy pelenkacsere meg egy fogmosas var ram...marmint egy pici skandinav hölgyemeny foganak megmosasa. Termeszetesen Muminos fogkremmel!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akapussi.blog.hu/api/trackback/id/tr452921958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biancofalco 2011.05.22. 11:53:11

Hát Zsuzsi sikeres pelenkázgatást.Minket is elért a betegség úgy néz ki a neten terjed....Puszi Dombóvárról
Ákos

äkäpussi 2011.05.22. 23:21:51

Ei hyvä...:( Egyebkent a szauna jot tesz neki...:D Mielöbbi gyogyulast nektek! Remelem a gyogypuszi is terjed neten keresztul:)
süti beállítások módosítása