2011.05.08.
15:32

Írta: äkäpussi

Megerkeztem!

Megerkeztem Finnorszagba!

A bucsuzkodas ugyan nehez volt, de öszinten szolva szomorubbra szamitottam, egeszen jol turtuk az elvalast. A repulon sikerult egz finn csalad möge ulnom, igy mar ott elkezdhettem gyakorolni a cserfes koru kislannyal valo kommunikaciot kozos nzelv nelkul...:) Jol ment! Amikor felertunk a felhok fole, nagyon gyonyoruseget lattunk. Csak egyszer repultem ezidaig, az is ugy 13 eve volt, szoval egeszen ujszeru volt az elmeny, hogy a felhok egeszen olyannak tunnek, mint amire ra lehet allni, bele lehet fekudni...

A telefont ki kellett ugze kapcsolni, igy halovany fogalmam sem volt arrol, mennyi lehet az ido. Igencsak meglepodtem, amikor ereszkedni kezdtunk, meglepoen gyorsan eltelt az a 2 ora 10 perc, amit igert a pilota bacsi (akit persze megtapsoltak foldetereskor) Kb ejfelkor sotetedik Finnorszagban ezidotajt, szoval mindent tisztan lattam meg este tizkor, amikor elkezdtunk leszallni. A tenger telis-tele volt icipici szigetekkel, vagy talan nem is voltak olyan picik, csak en voltam magasan:)) Sziklasnak, szurkenek es kicsit ijesztönek tuntek, olyan Muminosnak...:)

Aztan egy ido utan megzavarodtam, nem tudtam, hogy szigeteket latok a tengerben, vagy tavakat a szarazfoldon...:O Arra mar baratsagosabb volt a kornyek, latszottak a fak is mar abbol a magassagbol, es hazakat is ki lehetett venni. Turku reptere egy vicc...:) Korulbelul a teleggerendasi vasuti varo szintjen mozog meretben es lepukkantsagban is (Telekgerendas itt tetszolegesen helyettesitheto barmely kisebb MAV allomasepulettel) Katja es Janne szerencsere ott voltak ertem, habar mint kiderult, az sms-eimet nem kaptak meg...

A kocsiban majdnem szetfagytam, de azert aludtam egy kicsit. Hazafele megettettuk a paccantot is az utca tuloldalan, vegul megerkeztunk a hazba, amit mar kepen lattam. Hat, a kornyezetevel egyutt meg gyonyorubb!!! Bent meg huha!!! Az itt-ott felbukkano muminokat es egyeb nyomaszto rajzokat leszamitva csodas a berendezes, igazi lakaskultura cimlap... A szobam hihetetlenul edes, mar be is laktam, kipakoltam es elmostam a böröndöm (borzalmas hogy összekoszoljak a repulon...)

 

A lanyok nagyon cukik, Viljaana-nak be nem all a szaja, tulkeppen ram se bagozik, hogy nem ertem...:D azert ö löki a sodert:D Hintaztunk, meg kacarasztunk plussokkel is, jol ki fogunk jönni! Piitu-Liinu szinten angyali. De tenyleg ugy is nez ki mint egz kis köver putto...:D Vigyorog, meg engedte, hogy felvegyem. A szuleihez idonkent odarohan kitart karokkal es megolelgeti a labukat. Hihetetlen szeretnivalo! Remelem majd engem is igy olelget:)

Nem tudom miert, de itt ma van anyaknapja, ugyhogy elmentek mama meg dedi latogatoba...:) Engem nem vittek (meg Janne-t sem) mert azt mondta Katja, hogy unalmas eleve, meg csak az egyik nagybatyja beszel jol angolul (ö viszont angoltanar)

Azt hiszem teszek egy setat a környeken, amig nem jönnek haza. Holnap meg talan fözök nekik valamit, ha engedik:) (csak!)

suudella mindenkinek!:)

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akapussi.blog.hu/api/trackback/id/tr392887444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pappvanda 2011.05.08. 18:18:50

Zsuzsi! Örömmel olvastam az útibeszámolód és látom, szép házban, egy életrevaló, jópofa családnál fogsz lakni!
A szobád, ahogy berendezkedtél, ezekkel a fehér bútorokkal Hófehérkét juttatják az eszembe, olyan meseszerű az egész (de hol a hét törpe?).
Bizonyára rendszeres olvasója leszek a blogodnak, mert tetszenek az írásaid, eredetiek és jó stílusúak!
Szép napokat kívánok Neked ebben a mézeskalács-házikóban: Marika

äkäpussi 2011.05.09. 13:55:42

Törpeböl kettö van:) Es uton a harmadik..:) Ök is az emeleten laknak, meglepöen rendes kis szobakban:)

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2011.05.09. 16:08:16

pappvanda 2011.05.08. 18:18:50
[...] Marika

LOL!
süti beállítások módosítása