2011.05.10.
14:36

Írta: äkäpussi

Orava, orava, orava! / Mókus, mókus, mókus!

A torta igen finom lett, medvecukor szeru finn edesseges fagyival meg aztan kulönösen fejedelmi etek... Piitu-Liinu (ejtsd: pítu línu) tiszta csoki volt ugy kacaraszott ram:) Ma nagyreszt en voltam vele, Katja paradicsompalantakat valogatott. Aztan mikor bementem ebedelni, Piitu-Liinu kapirgalta az ajtot, az anyja meg kerdezte, hogy hianyzik Zsuzsa? (ne ejtsd ugy ahogy ök: Zúsza :D ) es azt mondta, hogy igen:) (marmint gondolom azt, hogy kyllä, vagy csak bologatott. Idönkent elegge megered a nyelve, de nem sok ertelmes szot tud meg...amit allandoan mondogat, hogy "ka!", ami allitolag azt jelenti: "nezd!". Nemtom, hogy ez-e a korrekt szo vagy csak az ö verzioja a katsoa-ra:))

Viljaana eleg beteg, alig aludt az ejjel, allitolag hajnali negykor sikerult rendesen elaltatni...en erröl lemaradtam. Kettökor estem agyba hulla faradtan, es az ebresztöre ebredtem 9-kor. Rusnyan köhög, be van dugulva az orra, es idönkent valszeg laza is van...de ugy tunik ez itt eszakon mindennapos, mert a szulei nincsenek tulsagosan megijedve...:) Egy magyar anyuka ilyenkor mar regen jön az ecetes törölközöbe csavart labbal, a kamillas gözzel, a sos teaval es hasonlo kinzasi modszerekkel.... Viljaana fagyit kap...:DDD Az udvar vegeben még mindig van egy nagyobb kupac ho, ma bele is nyultam, csak a hangulat vegett....mégis milyen jo mar majus közepen hoval kezet mosni???:)) Megcsodaltuk a meheket is, el is diskuraltunk Janne-val a magyarorszagi meheszek nehez helyzeteröl:) Azt mondta, nagyon sok magyar mézet lehet itt kapni... De erröl nyilvan lemaradok, mivel hordokban all itthon a mez, azt nem veszunk szupermarketben:) Egyebkent a tegnapi bevasarlason Katja kerdöre vont, hogy megis miert ilyen csoffadt salatakat exportalunk hozzajuk:D (A zöldsegespultban minden lada föle nagy tablan ki van teve a szarmazasi orszag!) Mondtam neki, hogy a szepeket megtartjuk magunknak...:)))

Ami a mokusokat illeti: a pajtaban rohangasznak fel-ala, eszik a gabonat, es egyaltalan nem zavartatjak magukat miattunk:) Katja nem birja oket, mert csak felzabaljak az eltarolt takarmanyt, a hejat szetdobaljak, a kakijukat meg ott hagyjak...:) Azt mondta, nincs baja veluk, de a termeszetben a helyuk...mondtam neki, hogy ez a termeszet... A pajta ajtajanal egy erdö kezdodik, nem tudom mit akar meg "termeszetebbet"..:))) En meg imadom a mokusokat, annal jobban csak a rokakat:) Medvekkel nem szivesen talalkoznek, pedig azok is vannak, de Katja megnyugtatott, hogy ö még csak egyszer talalkozott medvevel a szabadban...:DD Viszont a farkasokkal mas a helyzet, mult heten fenekbe harapta egy a pacijukat... Habar ez is meglepte Katjat, mert farkassal meg még eggyel sem talalkozott ezidaig.  

Ja, es ma megkaptam a fizumat, negyszaz eurot! Azt mondtak most odaadjak kezbe, aztan jövö honapban megyunk papirozni!:) Addig meg amolyan probaidö féle...:) aszonta Katja, bejelentenek, ha ugy döntök maradok:) (Miert ne maradnek???:)) (habar mondta, hogy az ugyintezö minden alkalommal hulyenek nezi, hogy lejelenti hivatalosan az aupair-eit...:DD Mint otthon...:DD)

Es ma erkezett egy katalogus Muminos cuccokrol... kihalok, komolyan mondom...:)

.

.

.

.

.

.

.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akapussi.blog.hu/api/trackback/id/tr52893056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reni95 2012.12.28. 21:17:12

Szia Zsuzsi!

Azt szeretném kérdezni, hogy hol találtál rá erre a munkára? Mert én is szeretnék valami hasonlót dolgozni és mondjuk hasonló helyen, fent északon.

Előre is köszönöm a válaszod:
Reni:)

äkäpussi 2013.05.28. 15:38:48

Szia! Bocs, csak most vettem észre a kommentet, elsüllyedhetett az értesítő e-mail a spamek között:(
Ha még mindig akutális a kérdés, én az www.aupair-world.net/ oldalon regisztráltam ingyenesen. Ahhoz, hogy a családok felvehessék a kapcsolatot az aupair jelöltekkel az egyiknek fizetni is kell a regisztrációért. Ez általában a család. Az én családom viszont megkeresett facebookon és ott írt rám, ingyér...:)
Amúgy van rengeteg aupair közvetítő oldal és szerintem mindegy is, hogy hol találsz magadnak családot, mert nem az oldaltól hanem a családtól függ majd, hogy jó lesz-e vagy sem. Elég rizikós egyébként, mert ha kedves a család akkor nagyon jó munka, de ha nem az, godolj bele, együtt élsz a munkaadóiddal és napi 24 órában szekálhatnak:D Nekem szerencsém volt:) Neked is sok szerencsét kívánok!
süti beállítások módosítása