2011.11.06.
19:52

Írta: äkäpussi

Vittu

Sűrű virtuális bocsánatkéréseim közepette tessék olvasni a címet, mert ez kérem az itteni káromkodás. Azért érdekes most, mert tegnap egész nap ezt hallottam Piitu-Liinutól. Már persze amikor éppen nem visított határozottan idegesítő direkt-hiszti hangon. Nem tudjuk, hogy honnan tanulta, habár igaz, hogy pár hónapja egyszer Janne véletlenül kicsusszantotta a száján, és akkor a kicsi rögtön elkezdte ismételgetni, aztán két nap múlva még egyszer spontán megnyilvánult ezzel a szóval, amikor elejtette a játéktelefonját. De azóta feledésbe merült, de a napokban nyilván valamilyen forrásból emlékeztetődött rá. Nagyon aranyos persze, ahogy mondja, de ha a felnőttek ilyenkor elkezdenek nevetni, "jajdecukivagy" hangokat kiadni és buksit simogatni, akkor pár év múlva meg fog ám lepődni a gyerkőc, amikor ugyanezek a felnőttek vérben forgó szemekkel merednek rá a szó hallatán. Így most ignoráljuk. Ez persze nem segített még tegnap, de reménykedünk, hogy idővel elveszti érdekességét az újonnan tanult csoda.

Viljaana pedig elvesztette az első tejfogát. Akarom mondani kiesett, de el nem vesztette, mert tudta, hogy éjjel a fogtündér jön megmustrálni, és ha kell neki, akkor a pénzt érte az asztalon hagyja. És a finn fogtündér szerint a bal alsó kettes két eurót ér. Ma ebből epres rágót vettünk. Borzalmas.

Tiiu újabban egészen halk és nyugodt, Katja ugyanis az ételek nagy részéről lemondott. Mivel nem tudni pontosan, mitől mérgelődik a baba gyomra annyira, így laktóz- és gluténmentes diétára vette magát. Így többnyire fűszer nélküli (mert azt már régóta nem eszik Tiiu miatt) sertésszeletet eszik sima zöldsalátával... még a zöldségek és gyümölcsök nagy része is tiltólistára került. Csokoládé persze első helyen kizárva, így néha gluténmentes keksszel vigasztalja magát.

Az aktuális családi probléma pedig jelenleg az, hogy a nagymama úgy 2 hónapja megismerkedett egy baptista úriemberrel, aki innen 200km-re él. Úgy két hete átköltözött a két még vele élő kiskorú fiával a férfiú városába, decemberben pedig már meg is ülik a mennyegzőt. No, a probléma nálunk nem ez, hanem a Ruha! Igen, kérem. Mert miért is kell egy esküvőt Télen tartani, micsoda badarság ez! Semmit sem lehet ilyenkor felvenni! Főleg, ha az egyik ruhának még elölgombolósnak is kell lennie, hogy ideális legyen szoptatáshoz. A lányoknak már találtunk kis egyenruhácskát, node cipő az természetesen csak olyan van készleten, ami múlt tavasszal volt rájuk jó, és ami majd jövő tavasszal lesz az...Civilizált problémák.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akapussi.blog.hu/api/trackback/id/tr253359218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása